Cursussen
OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

GRATIS WORKSHOP

Cursussen

OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

OMG is een toevoeging aan het bestaande dagritme of onderwijsprogramma en maakt gebruik van Nederlands met Gebaren, NmG. Dit zijn standaard gebaren afgeleid uit de Nederlandse gebaren Taal, NgT.
Afhankelijk van de doelgroep, 0 tot 4 jaar of 4 t/m 12 jaar, wordt OMG op verschillende manieren in de praktijk ingezet. OMG biedt een combinatie aan van verschillende trainingsvormen om de begeleider/leerkracht voldoende vaardigheden te bieden om OMG effectief in de praktijk in te kunnen zetten. Jaarlijks vindt er een opfriscursus plaats om de gebarenvaardigheid op peil te houden en eventuele vraagstukken te kunnen bespreken.

Gebaarplezier van 0 tot 4

De cursus Gebaarplezier van 0 tot 4 is bedoeld voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzaal.

Ik doe mee

Gebarenkracht in groep 1 tot en met 8

Ik doe mee

Voorlezen met gebaren: Moppereend

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Moppereend" centraal. Het gekozen boek van de National Voorleesdagen van 2020.Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs.

Ik doe mee

Haal meer uit een prentenboek! 22 juni 2020

Cursus interactief voorlezen (met gebaren) "De krokodil die niet van water hield" Over interactief voorlezen is al veel geschreven en gezegd. In deze cursus vatten wij al deze informatie voor je samen en leer je makkelijk en snel een interactieve voorleessessies voor te bereiden. Ook leer je het boek dat centraal staat voor te lezen met gebaren. Een krachtige en leuke manier van voorlezen. Wil jij vanuit professioneel oogpunt of vanuit liefde voor je kind meer halen uit een prentenboek? Schrijf je dan snel in! Voor wie: Leerkrachten basisonderwijs, pedagogisch medewerkers en ouders. Wanneer: 9 maart 2020 van 13.00 - 16.00 uur Locatie: De vrolijke Boekenwurm, Houtil 20 Kosten: € 95,- p.p. inclusief prentenboek, online les en cursusmateriaal.

Ik doe mee

Voorlezen met gebaren: Olifant in de bus

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Olifant in de bus" centraal. Een grappige, spannend en lief verhaal over een olifant die graag mee wil in de bus. Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs. Deze les is een stap voor stap instructie per pagina. De pagina wordt voorgelezen met gebaren en vervolgens ziet u de instructie van de gebaren die horen bij die pagina. Ook krijgt u aanvullende tips en aandachtspunten waarop te letten bij het voorlezen. Na het leren van de gebaren bij het boek Olifant in de bus kunt u deze gebaren natuurlijk ook mooi gebruiken in andere situaties. Wat dacht u van het benoemen van de begrippen groot en klein, dik en dun. Zo haalt u nog meer voordeel uit deze online les. Deze online cursussen zijn voor iedereen te volgen, u heeft dus geen ervaring nodig. Bovendien kunt u de les volgen op uw eigen tempo en op een moment dat het u het beste uitkomt. GRATIS!

Ik doe mee

workshop De kracht van gebaren

De inzet van gebaren ter ondersteuning van de gesproken taal biedt vele voordelen voor de ontwikkeling van het (zeer) jonge kind. Niet alleen voor het dove of slechthorende kind, voor wie gebarentaal essentieel is, maar juist ook voor het horende kind.

Ik doe mee

Toetsing

Aan enkele cursussen en het implementatietraject Gebaren met baby’s en peuters zit toetsing verbonden. Voor alle toetsen geldt indien de toetsing niet behaald wordt er een herkansing plaatsvindt. Samen met de cursist of deelnemende groep/vestiging wordt gekeken welke onderdelen nog meer aandacht nodig hebben en indien nodig zal Onderwijs Met Gebaren extra coaching/training aanbieden om het gewenste niveau te behalen. Indien er extra coaching/training nodig blijkt dan zijn hier extra kosten aan verbonden. In overleg zal Onderwijs Met Gebaren een passend en haalbaar plan opstellen.

Info

{{msg.body}}

×