Algemene voorwaarden Privacyverklaring Informatiegids

 

Cursussen
OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

Cursussen

OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

OMG is een toevoeging aan het bestaande dagritme of onderwijsprogramma en maakt gebruik van Nederlands met Gebaren, NmG. Dit zijn standaard gebaren afgeleid uit de Nederlandse gebaren Taal, NgT.
Afhankelijk van de doelgroep, 0 tot 4 jaar of 4 t/m 12 jaar, wordt OMG op verschillende manieren in de praktijk ingezet. OMG biedt een combinatie aan van verschillende trainingsvormen om de begeleider/leerkracht voldoende vaardigheden te bieden om OMG effectief in de praktijk in te kunnen zetten. Jaarlijks vindt er een opfriscursus plaats om de gebarenvaardigheid op peil te houden en eventuele vraagstukken te kunnen bespreken.

Gebaarplezier van 0 tot 4

De cursus Gebaarplezier van 0 tot 4 is bedoeld voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzaal. In 3 lessen van 2 uur leer je het dagritme te ondersteunen met gebaren. Naast de gebaren rond de thema's eten en drinken, spelen en verzorging leer je ook bekende kinderliedjes met gebaren te ondersteunen. Een hele praktische cursus die ook veel theoretische inzichten geeft over de vele voordelen voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast leer je hoe je het gebruik van ondersteunende gebaren moet implementeren in de praktijk. Na de cursus wordt u meerdere malen gecoacht op de groep zodat de inzet en implementatie optimaal verloopt. Na het behalen van de gevarentoetsen behaal je het certificaat Gebaarplezier van 0 tot 4. Daarnaast wordt er beoordeeld of de gebaren voldoende zijn geïmplementeerd. Bij een positieve audit wordt uw kinderdagverblijf of peuterspeelzaal opgenomen in de lijst van Onderwijs Met Gebaren als gebarenvestiging en wordt dit ook zichtbaar gemaakt met een raamsticker.

Aanmelden

 

Gebarenkracht in groep 1 tot en met 8

De inspirerende en actieve cursus Gebarenkracht in groep 1t/m 8 bestaat uit 7 lessen van 1,5 uur en is bedoeld voor leerkrachten en onderwijsondersteuners in (reguliere) het basisonderwijs. Leer hoe je ondersteunde gebaren in kunt zetten in jouw onderwijs en ontdek welke voordelen het heeft voor uw leerlingen én uzelf. Tijdens de lessen leer je vakspecifieke gebaren om het dagritme, reken-, taal-, en spellinglessen te ondersteunen. Maar ook gebaren rondom spelsituaties, en de sociaal emotioneel ontwikkeling komen aan bod en hoe je deze in kunt zetten in verschillende situaties. Natuurijk mogen de liedjes en het voorlezen met gebaren niet ontbreken. Kortom Gebarenkracht in groep 1 t/m 8 is een hele praktische cursus die ook veel theoretische inzichten biedt. Door deze prachtige communicatievorm toe toevoegen aan uw onderwijsaanbod geef je leerlingen de kans zich optimaal te ontwikkelen op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Kosten bedragen €675,- inclusief lesmateriaal, toegang tot de elo en certificaat. Locatie Alkmaar.

Aanmelden

Voorlezen met gebaren: Moppereend

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Moppereend" centraal. Het gekozen boek van de National Voorleesdagen van 2020.Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs.

Aanmelden

 

Voorlezen met gebaren: Olifant in de bus

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Olifant in de bus" centraal. Een grappige, spannend en lief verhaal over een olifant die graag mee wil in de bus. Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs. Deze les is een stap voor stap instructie per pagina. De pagina wordt voorgelezen met gebaren en vervolgens ziet u de instructie van de gebaren die horen bij die pagina. Ook krijgt u aanvullende tips en aandachtspunten waarop te letten bij het voorlezen. Na het leren van de gebaren bij het boek Olifant in de bus kunt u deze gebaren natuurlijk ook mooi gebruiken in andere situaties. Wat dacht u van het benoemen van de begrippen groot en klein, dik en dun. Zo haalt u nog meer voordeel uit deze online les. Deze online cursussen zijn voor iedereen te volgen, u heeft dus geen ervaring nodig. Bovendien kunt u de les volgen op uw eigen tempo en op een moment dat het u het beste uitkomt. GRATIS!

Aanmelden

 

Kaartenset dagritme

Kaartenset dagritme/basisgebaren Deze set bevat 60 kaarten met daarop de 60 meest voorkomende gebaren in het dagritme van kinderen op het kinderdagverblijf en de peuterschool. Denk bijvoorbeeld aan gebaren rondom de verzorging, eetmoment, binnen en buiten spelen en familie. De kaarten zijn gemaakt van stevig karton en voorzien van een lamineerlaag. Het handige A5 formaat maakt de tekeningen goed leesbaar als u ze bijvoorbeeld ophangt op de groep. De set kost €17,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Aanmelden

Toetsing

Aan enkele cursussen en het implementatietraject Gebaren met baby’s en peuters zit toetsing verbonden. Voor alle toetsen geldt indien de toetsing niet behaald wordt er een herkansing plaatsvindt. Samen met de cursist of deelnemende groep/vestiging wordt gekeken welke onderdelen nog meer aandacht nodig hebben en indien nodig zal Onderwijs Met Gebaren extra coaching/training aanbieden om het gewenste niveau te behalen. Indien er extra coaching/training nodig blijkt dan zijn hier extra kosten aan verbonden. In overleg zal Onderwijs Met Gebaren een passend en haalbaar plan opstellen.

Info

{{msg.body}}

×