Cursussen
OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

GRATIS WORKSHOP

Cursussen

OMG werkt door middel van een combinatie van op maat gemaakt lesmateriaal, instructievideo's en workshops. Voor alle bijeenkomsten, workshops en cursussen geldt dat het mogelijk is om deze bij u op lokatie te laten verzorgen.

OMG is een toevoeging aan het bestaande dagritme of onderwijsprogramma en maakt gebruik van Nederlands met Gebaren, NmG. Dit zijn standaard gebaren afgeleid uit de Nederlandse gebaren Taal, NgT.
Afhankelijk van de doelgroep, 0 tot 4 jaar of 4 t/m 12 jaar, wordt OMG op verschillende manieren in de praktijk ingezet. OMG biedt een combinatie aan van verschillende trainingsvormen om de begeleider/leerkracht voldoende vaardigheden te bieden om OMG effectief in de praktijk in te kunnen zetten. Jaarlijks vindt er een opfriscursus plaats om de gebarenvaardigheid op peil te houden en eventuele vraagstukken te kunnen bespreken.

Gebaarplezier van 0 tot 4

euro 375
alarm 02-12-2021
Ik doe mee

Voorlezen met gebaren: Moppereend

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Moppereend" centraal. Het gekozen boek van de National Voorleesdagen van 2020.Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs.

euro 17
alarm 02-12-2021
Ik doe mee

 

Voorlezen met gebaren: Olifant in de bus

De online cursus voorlezen met gebaren is specifiek ontwikkeld om u stap voor stap te leren hoe u zelf een (prenten)boek kunt voorlezen met gebaren. In deze les staat het boek "Olifant in de bus" centraal. Een grappige, spannend en lief verhaal over een olifant die graag mee wil in de bus. Deze cursus is geschikt voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten in het basisonderwijs. Deze les is een stap voor stap instructie per pagina. De pagina wordt voorgelezen met gebaren en vervolgens ziet u de instructie van de gebaren die horen bij die pagina. Ook krijgt u aanvullende tips en aandachtspunten waarop te letten bij het voorlezen. Na het leren van de gebaren bij het boek Olifant in de bus kunt u deze gebaren natuurlijk ook mooi gebruiken in andere situaties. Wat dacht u van het benoemen van de begrippen groot en klein, dik en dun. Zo haalt u nog meer voordeel uit deze online les. Deze online cursussen zijn voor iedereen te volgen, u heeft dus geen ervaring nodig. Bovendien kunt u de les volgen op uw eigen tempo en op een moment dat het u het beste uitkomt. GRATIS!

alarm 02-12-2021
Ik doe mee

 

Kaartenset dagritme

Kaartenset dagritme/basisgebaren Deze set bevat 60 kaarten met daarop de 60 meest voorkomende gebaren in het dagritme van kinderen op het kinderdagverblijf en de peuterschool. Denk bijvoorbeeld aan gebaren rondom de verzorging, eetmoment, binnen en buiten spelen en familie. De kaarten zijn gemaakt van stevig karton en voorzien van een lamineerlaag. Het handige A5 formaat maakt de tekeningen goed leesbaar als u ze bijvoorbeeld ophangt op de groep. De set kost €17,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten.

euro 17.5
alarm 02-12-2021
Ik doe mee

Toetsing

Aan enkele cursussen en het implementatietraject Gebaren met baby’s en peuters zit toetsing verbonden. Voor alle toetsen geldt indien de toetsing niet behaald wordt er een herkansing plaatsvindt. Samen met de cursist of deelnemende groep/vestiging wordt gekeken welke onderdelen nog meer aandacht nodig hebben en indien nodig zal Onderwijs Met Gebaren extra coaching/training aanbieden om het gewenste niveau te behalen. Indien er extra coaching/training nodig blijkt dan zijn hier extra kosten aan verbonden. In overleg zal Onderwijs Met Gebaren een passend en haalbaar plan opstellen.

Info

{{msg.body}}

×